Üzemeltető: Blogger.
RSS

Nyers narancsos puding



 Hozzávalók:

3 érett banán (Az érettebb banán édesebb, ezért érdemesebb már barnult, jó érett banánt használni ehhez a pudinghoz, hogy elég édes legyen plusz édesítés nélkül is.)
2 alma (magjával, magházával együtt)
1 narancs
negyed narancs héja
1 evőkanál útifűmaghéj (besűríti)
1 teáskanál kókuszolaj (krémes állagúvá teszi)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál citromfű
kevés víz.

A hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk, tálkákba töltjük és lehűtve tálaljuk. De frissen elkészítve, hűtés nélkül is meg lehet enni. Én ettem belőle frissen is, nekem nagyon ízlett. A narancshéjtól erősebb narancsíze lett, a receptben szereplő mennyiséget változtasd bátran ízlésed szerint, ha elkészíted ezt a pudingot. Jó étvágyat hozzá! :)


Nyers narancsos puding

Miért jó?



  • Mert hőkezelés nélkül készült, így a gyümölcsökben lévő tápanyagok sértetlenül kerülnek be a szervezetünkbe, minden grammjuk hasznosul, felszívódik. (Pépesített állaga miatt még könnyebb a felszívódása.)
  • Az útifűmaghéj rostjai a bélrendszert szelíden, ám rendkívül hatékonyan takarítják, így javítják az emésztést és ezáltal erősítik az immunrendszert, ami ugye köztudottan a „bélben lakik”.
  • A citromfű szelíd nyugtató és harmonizáló hatású gyógynövény (és finom is J ). Érdemes minél több ételbe tenni, fogyasztani, valóságos kis „antistressz-szérum”.
  • Alma – „Napi két alma távoltartja az orvost.” Az alma könnyedén hasznosuló vitaminforrás. A magja és a magháza B15 és B17 vitamint is tartalmaz, ami viszonylag kevés élelmiszerben található meg. 
  • Narancs: Gazdag C-vitamin forrás és bioflavonoid tartalma is jelentős, ami a C-vitamin felszívódását segíti elő.
  • Banán (Musa sapientum, jelentése: bölcs ember gyümölcse): ásványi anyagokat (kalcium, magnézium, kálium), nyomelemeket (cink, molibdén, szelén) és vitaminokat (A, B6, C) is tartalmaz. Stresszűző, elősegíti a jó alvást, jót tesz a bőrnek is.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés: